About Us

About Us: Brige the Distant

About Us is een mobiele applicatie voor stelletjes die niet bij elkaar zijn maar toch manier direct contact met elkaar willen hebben. Door middel van gedrag (in plaats van tekst) kun je op een speelse manier emoties communiceren. Deze applicatie geeft een andere kijk op hoe je met elkaar kunt communiceren op relatie niveau en geeft een stel het gevoel dat ze dicht bij elkaar zijn.

Je hebt een relatie en je wilt dicht bij elkaar zijn, maar door werk en reizen kun je niet bij elkaar zijn op de momenten dat je dat wilt. Om contact met elkaar te hebben worden mobiele telefoons gebruikt voor spraak en tekstberichten. De traditionele manier van communiceren gaat vooral via tekstberichten en emoticons. Het probleem met tekstberichten en emoticons is dat berichten vaak verkeerd begrepen worden en dat emoticons vaak de emotie niet kunnen versterken. Wat als je kunt communiceren via zichtbare emotie en gedrag? Zou je de afstand tussen twee geliefdes kunnen overbruggen en ze het gevoel geven dat ze dicht bij elkaar zijn? Om achter die vragen te komen heb ik onderzoek gedaan naar stelletjes (gebruikers) en emotietheorieën. Daaruit kwamen het idee van About Us.

Schetsen en Proces

Je begint met twee visjes op het scherm. De een is van jou de ander is van je partner. Door het besturen van de visjes kun je elkaar direct/indirect duidelijk maken wat jouw gevoelens zijn op dat moment en wat je van elkaar wilt. Je hebt net als je partner beschikking over een emotie cirkel waarbij je op een intuïtieve manier een emotie kan kiezen met bijpassend gedrag voor je visje. Speel op elkaars behoeften in en bouw aan je relatie.

Het doel

Het resultaat van dit project is dat gebruikers met deze applicatie emoties communiceren door gedrag. Dit product moet een vernieuwende manier zijn om met elkaar te kunnen communiceren, want op mobiele telefoons wordt nu vooral gecommuniceerd door spraak, tekst en emoticons. Door met elkaars visjes te spelen en te communiceren krijgt het stel het gevoel dat ze dicht bij elkaar zijn. Deze applicatie is geen vervanger van SMS, maar eerder een applicatie die je daarnaast zou kunnen gebruiken om meer directe emoties te kunnen communiceren.