Celebrate the Sun

Wireframes en webdevelopment

Dit project van Elmar Reizen was gericht op de Solar Challenge 2011. Celebrate the Sun was een project waarbij sociale media zoals facebook werd gebruikt om het merk Elmar te verspreiden.

De Solar Challenge 2011 stond in het teken van Team Twente met hun solar car (21connect). De Solar Challenge is een race dwars door Australië. Daarbij rijden de auto’s op zonne energie en zijn volledig afhankelijk van de zon en techniek. Per dag rijden ze zo ver mogelijk. Na een bepaalde tijd stoppen de teams en slaan ze een kamp op naast de weg waar ze gestopt zijn. Elmar kon daar goed op inspelen en begon daarom een campagne. Om het nog leuker te maken gaf Elmar drie tickets weg voor een reis naar Australië.

In eerste instantie lag er een concept klaar voor de Solar Challenge, maar het concept was te veel grafische vormgeving en miste naar mijn mening nog te veel. Ik begon met het maken van flowcharts en wireframes om het idee zichtbaar te maken en waar nodig uit te breiden. Het handige van wireframes is dat je intern en extern gericht kan communiceren en de ideeën duidelijk kunt maken.

Flowcharts en Wireframes

Tijdens het maken van de wireframe werd RTL een partner van Elmar. RTL filmde de race in Australië en zond het uit op RTL 7 en RTL Z (goed voor de exposure van Elmar). Elmar maakte de website en Facebook game en zorgde voor prijzen. Doordat er een grote speler bij was gekomen werd het concept ook veranderd. De grootste verandering was een blog die Helga van Leur zou bijhouden vanuit Australië.

Celebrate the Sun campagne

Dit was de website met informatie over de Solar Challenge race en alles er omheen. Op het blog gaf Helga van Leur verslag van de race en hielp team Twente met weersvoorspellingen. Voor deze website heb ik grafische elementen gemaakt en schermontwerpen omgezet naar HTML. Bij het bouwen van de website- en Facebook templates heb jQuery gebruikt voor de animaties op de website. Nadat de templates gemaakt waren is de website naar Drupal omgezet.

Het spel op Facebook pagina van Celebrate the Sun was een doeltreffend spel. Je kon raden hoeveel kilometer de auto van team Twente ging rijden per dag. Je kon in het begin van de race elke dag invullen en later wijzigen, of per dag een voorspelling doen. Per dag werden er prijzen uitgereikt die te maken hadden met Australië. Diegene die over de hele week het beste had geraden kreeg twee tickets naar Australië. De derde ticket werd verloot onder alle deelnemers.

Het spel en prijzen

De Facebook pagina van Celebrate the Sun heb ik ook in HTML gemaakt en werd voorzien van een systeem dat de scores kon bijhouden. Verder zorgde voor het uiterlijk en het gedrag van de pagina en heb ik grafische uitingen gemaakt voor winnaars van de Celebrate the Sun game.