Emogy

Joomla en Fireworks

Vormgeving voor web en printmedia

Bij Emogy heb ik gewerkt als junior Webdesigner. Hier ben ik in aanraking gekomen met webdevelopment, Joomla, vormgeving voor web en printmedia.

De ontworpen websites zijn niet in Adobe Photoshop ontworpen, maar in Adobe Fireworks. Dit programma is perfect voor het maken van websites en web elementen. Ik kreeg te maken met Joomla (1.5) en hoe je Joomla kon upgraden. Tussendoor kon ik af en toe oefenen met Joomla 1.5 en 3.0. Met Joomla 3.0 kun je websites snel schaalbaar (responsive) maken voor verschillende apparaten en beeldschermen.
 
De eerste vormgeving was voor een opdrachtgever uit Zwaag. De vormgeving van de website is gebaseerd op de groenwitte folder van de opdrachtgever. De opdrachtgever uit Zwaag is gespecialiseerd in het maken van printplaten. Hier heb ik ook wat invloeden vandaan gehaald in combinatie met desktop research.
 

Mijn tweede ontwerp was voor de website Find a Product. Find a Product is een website die gericht is op het vinden van technische producten met bijpassende bedrijven. Veelal zie je websites met gegroepeerde tekstuele product/categorielijsten. Je moet vaak zonder visuele herkenning zoeken naar categorieën of producten door lijsten op alfabetisch door te nemen. Ik heb op de homepagina van Find a Product visueel de hoofd categorieën op alfabetisch gesorteerd. Onder deze hoofdcategorieën vallen producten die weer gekoppeld zijn aan bepaalde fabrikanten. Bijvoorbeeld: Product categorie -> Product -> Leverancier. Een paar bedrijven werden uitgelicht op de bedrijvenregister pagina.

Joomla

Om voor Joomla CMS websites te maken moet je een goed idee hebben van wat je gaat maken. Als je een nieuwe template gaat maken moet je de website indelen in blokken. Je maakt een schematische tekening (soort wireframe). Daarna ga je aan de slag met Joomla en het schrijven van de HTML, CSS, PHP en XML. Op de Joomla website kun je veel functionaliteiten (modules en plugins) downloaden om de website te maken zoals je wilt.

Design

Op het gebied van Indesign projecten heb ik twee projecten gehad. Het eerste project was een Koninginnedag pagina voor een dagblad. Dit ontwerp had veel logo’s van sponsoren en partners. Zo kon ik ervaren hoe makkelijk het is om bestanden te linken met Indesign. Het tweede project was een Roll-out banner voor Consulint van 2,5 x 2,5 meter. Dit ontwerp is gebaseerd op het visitekaartje van Consulint. Deze Roll-out banner zou worden gebruikt op een beurs.