Total Active Media

Total Active Media Stage

Wireframes en webdevelopment

Bij Total Active Media was ik vooral bezig met het maken van websites. De websites waren complete websites gemaakt in HTML en jQuery en werden pixel perfect uitgewerkt. Het belangrijkste bij het maken van de websites was valide HTML schrijven, de HTML structuur en de ondersteuning van de meest gebruikte browsers.

Dat ik begon bij Total Active Media werd ik op het project gezet van Nak Tuinbouw. Het project ging om korte analyses van wat de klant goede websites vond, wat ik goede websites vond en welke concurrenten er waren en wat die aanboden.

Het tweede project was wireframes maken voor Ideon. Het grootste deel van de wireframes voor deze website waren al gemaakt. Ik mocht een paar pagina’s afmaken waardoor de wireframes compleet zouden zijn en deze gepresenteerd konden worden.

De projecten van Controller Instituut en Ideon waren gericht op webdevelopment. Ik begon met het HTML project voor Controller Instituut (CI). Er was een vormgeving gemaakt door de vormgever die omgezet moest worden naar valide HTML met crossbrowser ondersteuning. Dit was een flinke klus, omdat Internet Explorer 6 ondersteund moest worden.
 
Daarna mocht ik de HTML maken voor Ideon. Deze website was minder moeilijk, omdat vanaf dat moment besloten was Internet Explorer 6 niet meer te ondersteunen. De websites bevatte evengoed een moeilijkheidsgraad, doordat er op de homepage gebruik werd gemaakt van jQuery. Het hoogtepunt voor mij was dat de klant opbelde en mij complimenten gaf voor de gemaakte website.

Templates

Voor bovenstaande websites werden de belangrijkste pagina’s crossbrowser uitgewerkt in HTML/CSS voor het ontwikkelteam. Verder heb ik templates gemaakt in HTML/CSS voor homepages en landingspagina’s.

Concept: air applicatie

Bij Total Active Media heb ik me ook beziggehouden met een Adobe AIR applicatie die als klantrelatie cadeau zou kunnen worden gegeven. Dit was een cadeauverpakking die zou openklappen en meer informatie zou geven over projecten en de mensen bij Total Active Media. Ik heb me ook bezig gehouden met het tweemaal beoordelen van de Grontmij website die toen gemaakt werd. Deze website heb ik met oog voor detail bekeken en alles wat niet klopte gedocumenteerd en gecommuniceerd. Voor de rest heb ik HTML templates gemaakt voor Museum Catharijne Convent, Intherapy en Indigo.

Beoordeling

Het was een leuke stage met veel enthousiaste maar ook behulpzame werknemers. Ik heb hier kunnen proeven van alle aspecten die te maken hebben met webdevelopment waaronder: adviseren van klanten, concepten, flowcharts, wireframes, vormgeving en het maken van complexe html templates.

Het was een leuke stage met veel enthousiaste maar ook behulpzame werknemers. Ik heb hier kunnen proeven van alle aspecten die te maken hebben met webdevelopment waaronder: adviseren van klanten, concepten, flowcharts, wireframes, vormgeving en het maken van complexe html templates.

Het mooiste bij Total Active Media was dat ze erg tevreden met me waren:

  • Manager Total Active Media
    “Werken met stagiairs levert niet altijd op wat je vooraf had gehoopt en ingeschat. Vaak investeer je relatief veel tijd en het resultaat is mager. Maar soms komt er een stagiair voorbij die energie geeft, proactief is en kennis vanuit de opleiding kan delen met de organisatie. Raïm was zo’n ‘parel’. Ik heb fijn met hem gewerkt en weet zeker dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat”.